Novinky 


Už sa speje ku koncu ďalšieho školského roka a všetci sa už tešíme na oddych ktorý prichádza s prázdninami. Ale predsa len, sú to dva mesiace ktoré byt sme mohli využiť aj na to aby sme sa do školy vrátili lepší v aktivitách na ktoré sme pred tým nemali čas. Tu vám napíšem niake nápady o tom, čo robiť počas týchto dvoch mesiacov!...

História. Aký je jej význam? Máme sa z nej poučiť, ale robíme to? Ja v tom všetkom vidím nekonečný cyklus rovnakej chuti po moci, prahnutí po kontrole a snahe o vládu. No pritom je náš spoločný odkaz. Ukazuje ako sa nikdy nepoučíme, ukazuje ľudskosť, naše túžby a čo všetko sa pre nich ochotný urobiť. Je to zdroj múdrosti, z ktorého...

Osvietenský absolutizmus Márie Terézie a Jozefa II. bol jedným z najvýznamnejších období v histórii Rakúska, či už v historickom. kultúrnom či právnom smere. Mária Terézia, ktorá vládla v rokoch 1740 až 1780, a jej syn Jozef II., ktorý vládol od roku 1780 až 1790, zasiahli hlboko do rakúskej spoločnosti a zmenili ju na mnoho spôsobov.

Tutanchamón, známy aj ako "Kráľ Tut", bol egyptský faraón, ktorý vládol počas 18. dynastie v Egypte asi medzi rokmi 1332 a 1323 pred naším letopočtom. Bol synom faraóna Akhenatona a jeho manželky Nefertiti.Jeho panovania bolo krátke a nebolo veľmi významné v porovnaní s inými faraónskymi vládcami. Avšak jeho hrob, ktorý bol objavený v roku 1922...

Svätý Valentín bol kresťanský kňaz, ktorý žil v 3. storočí po Kristovi. Podľa legendy bol Valentín zatknutý a odsúdený na smrť preto, že pomáhal kresťanským párom uzatvárať manželstvo, čo bolo v tom čase zakázané.

Čo všetko skrývajú hlbiny morí a oceánov? Ľudstvo jednoznačne môže potvrdiť, že sú moria a oceány najmenej prebádanými a poznanými miestami, ktoré jestvujú.

Asi pred 225 miliónmi rokov, počas obdobia nazývaného trias, sa cicavce vyvinuli z plazov. V rovnakom období sa z inej skupiny plazov vyvinuli aj dinosaury, ktoré sa stali najdôležitejšou živočíšnou skupinou na zemi. Dinosaury ovládli svet na budúcich 170 miliónov rokov. Až keď pred 65 miliónmi rokov vyhynuli, dostali príležitosť cicavce.

Zatiaľ čo niektorí si májové dni spájajú hlavne s jarným počasím a rozkvitajúcou prírodou, iní na začiatku mesiaca usilovne zháňajú darček pre svoje mamičky. Na druhú májovú nedeľu totiž v Slovenskej republike pripadá Deň matiek, čo je medzinárodný sviatok, ktorý oslavuje materstvo.

Zaujímaš sa o Veľkú noc? A chcel by si vedieť, ako to slávili veľmi dávno? Tak neváhaj a prečítaj si tento článok!

Demitrovskú inšpiráciu sme v pondelok vyhodnotili a my sme veľmi radi, že naši spolužiaci a žiaci Demitrovky tak radi čítajú. Radi čítame aj my a neustále sa vzdelávame, robíme všetko pre vás a chceme vám urobiť radosť , a preto sme nedávno vyžrebovali dve víťazky z triedy 2.B.

Hráš rád hry na počítači? Tak sa poď s nami zahrať tak, že sa i vzdelávaš! Neveríš? Otvor niekoľko odkazov našich únikoviek nášho Peťa a hneď budeš pripravený na písomku! :)

© 2021 ZŠ s MŠ Pavla Demitru, 018 41  Dubnica nad Váhom
Vytvorené službou Webnode
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky